Contributor Day – как да се включите

Кога:

В неделя, 27 октомври, деня след WordCamp Sofia в офиса на яките пичове от SiteGround ще се случи първият Contributor Day София.

Карта:

Старт 10:00 часа

На входа ще има списък със записаните за Contributor Day. Елате навреме, за да влезем всички едновременно. Ако не сте се записали още, а искате да дойдете, оставете коментар под този пост, за да ви вкараме в списъка.

Какво ще правя?

Ако все още не знаете как да се включите, тук ще ви дадем малко идеи.

Накратко:

А ето и подробности:

Превод на WordPress:

Владо и Петя ще водят екипа, който ще довърши превода, ще тества и ще пусне локализирана версия на български на излезлия в четвъртък WordPress 3.7.

Ако преводите на WordPress са ви интересни, но не сте се включвали до момента, отскочете до Translate.WordPress.org и си направете акаунт.

В деня ще има IRC канал, в който ще обсъждаме предложения за промени по преводите, а тук ще пуснем Release Candidate пакет с превода на 3.7, който можете да си инсталирате локално и да тествате и дистанционно. Така че няма нужда от физическо присъствие, за да се включите в този екип.

Ако решите да се включите виртуално, следете @WordCampBg в Twitter за подробности.

Направете ревю на тема:

Марио ще разкаже за процеса по оценяване и пускане на теми, които чакат да влязат в Theme секцията на WordPress.org и защо е много важно повече хора да се включват в него.

Ще научите какви са изискванията една тема да стане част от WordPress.org, колко много разработчици и дизайнери не спазват тези изисквания и какво да направите, за да влезе вашата тема по-лесно в директорията.

Помогнете с поддръжка:

Вестимир ще е ментор на всички желаещи да се включат в екипа за поддръжка. Активността в българските форуми за WordPress е изключително ниска и след този WordCamp ще се постараем това да се промени, така че форумите да са полезни не само за начинаещи, но и за разработчици на WordPress.

Ryan Markel, който е Happiness Engineer в Automattic ще ви разкаже за опита си с поддръжката на WordPress.com и уроците, които е научил от многогодишната си работа за екипа.

Ако не сте особено вдъхновени от идеята за поддръжка, ви препоръчваме този пост на Jason Munro. Food for thought 🙂

Напишете първия си patch за подобрение на WordPress Core:

Константин Ковшенин ще разкаже на всички заинтересовани за това как да се включат в разработката на ядрото. Константин, който споделя, че първия му core patch е бил коригиране на печатна грешка в документация на един ред код, има дългогодишен опит с работата по ядрото и ще сподели какъв е процесът, какво е важно да знаете и кои са ключовите хора, които работят по проекта.

Контантин обожава да говори за WordPress и можете спокойно да го засипете с въпроси за всичко, което ви хрумне.

На Contributor Day ще бъдат и други core разработчици – Марко Хайнен, Марио Пешев, Джо Хойл.

Ако искате да работите по ядрото, хвърлете един поглед на Make.WordPress.org преди Contributor Day и ако нямате, регистрирайте си профил там.

Още за правене на Contributor Day:

  • Субтитри за WordPress.tv
  • Документация – допълване и обновяване на документи от Codex
  • Допълнете речника за превод на ключови понятия
  • GlotPress – дайте идеи на водещния разработчик на платформата Марко  как да я направи по-добра и след това работете по тях с него.
  • Пийнете по бира и се запознайте с нови хора от общността, които преди това не сте виждали

Enjoy!

This entry was posted in Contributor Day 2013. Bookmark the permalink.

Comments are closed.