Лекторите | Илия Полихронов и Константин Данков

Продължаваме представянето на лекторите на Word Camp Sofia с Илия и Коко.

Илия Полихронов

iliyaИлия се занимава с изграждане и поддръжка на инфраструктурата на Automattic. Определя себе си като нещо средно между програмист и администратор. В компанията поема най-заплетените казуси и е натрупал голям опит в областта на оптимизацията.

Споделя опита от работата си в блога си и в лекции като тази:

Iliya Polihronov: High performance WordPress

Илия ще стартира dev панела на 26 отктомври и ще сподели с вас уроците, които е научил от работата си по оптимизацията на WordPress.com.

Бихте могли да го последвате в Twitter, за му напомните, че има акаунт, който няма да е лошо от време на време да използва 🙂

Константин Данков

kokoКоко е Front End’ър с особено внимание към детайлите. Занимава се с Web & Mobile Application дизайн, както и с управление на проекти. Води курсове по HTML и CSS. Съосновател на Софийския Hackerspace – init Lab (initlab.org)

На WordCamp Sofia ’13 ще говори за възможностите за стилизиране на WordPress и свободата, която системата дава по отношение на визията на сайтовете.

Основно избрах тази тема защото често ми казват “Това не изглежда като WordPress” и реших, че ще е интересно да поговоря по въпроса.

Коко ще ви запознае с работата на Theme екипа на Automattic, ще ви разкаже какво правят те, за да има по-голямо разнообразие от наистина яки и достъпни теми за потребителите.

Коко е на две места в туитър – веднъж на анлийски и веднъж на български, a ако искате да го приклещите за нещо конкретно, тук има още контакти.

Регистрацията за WordCamp Sofia е отворена → билети, билети.
This entry was posted in Лекторите. Bookmark the permalink.

Comments are closed.