Лекторите | Q&A с Ноел Ток

profileГоворим си с Ноел, който вече ви представихме, за да разберем малко повече за работата му и лекцията му на Word Camp Sofia. Ако сте пропуснали, Ноел е WordPress guy от Швейцария и партньор в една от VIP WordPress агенциите – Human Made.

Би ли споделил твоята WordPress история набързо? Как се забърка с всичко това? 

С две думи: Правя сайтове от 1995-а, в началото като хоби. Работех с всякакви видове иструменти за онлайн форуми и дискусии и системи за управление на съдържание през този период, но някак се задържах на WordPress. Започнах да пътувам по Word Camps и останалото е история.

Разкажи ни за какво ще говориш на Word Camp Sofia?

Много обичам да работя по ефективни онлайн решения. На WC Sofia ще се радвам да споделя продуктовите и дизайнерските решения, които бутнаха Happytables напред. Темата е интересна за много хора, тъй като Happytables е обединение на WordPress и SaaS (software as a service) в една нишова индустрия.

Как продаваш Open Source платформа на хората, които никога не са чували за WordPress и на скептиците по отношение на софтуера с отворен код?

Когато работя с малки клиенти, никога не споменавам “Свободен софтуер” или “WordPress”. Просто им показвам къде да кликнат и как да редактират страниците си. При големите клиенти е друго, те вече знаят какво е WordPress и няма нужда да им го продаваме. Те идват при теб точно защото си добър в WordPress. Колкото до скептиците, те обикновено са други програмисти и тези дискусии нямат печелене.

Кой е последният ти любим проект?

Кой ли не ми е любим. Якото на нашия екип в Human Made е, че окуражаваме работата по странични проекти едновременно с работата по нашите продукти (като Happytables и WPRemote). Така че винаги имаш какво да правиш.

Последно много се забавлявахме с един лек редизайна на WP Remote. Имаме много интересни проекти, затова и в момента си търсим още хора.

За първи път ли идваш в София? Ще пробваш ли да продадеш Happytables на местните ресторанти докато си тук?

Да! Доста се вълнувам. Срещал съм се с много българи покрай WordPress и мисля, че сте доста яка общност. Като човек от Швейцария малко ме е срам, че ми отне толкова дълго време да планирам пътуване до България, но ето, че най-накрая се случва. Колкото до ресторантите в София, nazdrave!

Дай ни трима готини WordPress хора, които да следваме в Twitter (или някъде другаде)?

Толкова са много, но след като става въпрос точно за WordPress, давам трима от най-скромните хора, които правят супер много за общността: @Krogsgard@dimensionmedia@simond

 

Лекциата на Ноел Ток “Less is more: The journey of Happytables as a WordPress SaaS ще бъде част от потребителския поток на WordCamp Sofia на 26 октомври. Регистрацията е отворена.
This entry was posted in Лекторите. Bookmark the permalink.

Comments are closed.