Снимки от WordCamp Sofia 2013 и Contributor Day

Малка галерия от WordCamp Sofia и Contributor Day, a всички (800!) снимки са във Facebook.

Снимките са на Маргарит Ралев. Благодарим!

Enjoy!

This slideshow requires JavaScript.

 

Posted in Contributor Day 2013, WordCamp Sofia 2013 | Tagged , | Comments Off on Снимки от WordCamp Sofia 2013 и Contributor Day

Contributor Day – как да се включите

Кога:

В неделя, 27 октомври, деня след WordCamp Sofia в офиса на яките пичове от SiteGround ще се случи първият Contributor Day София.

Карта:

Старт 10:00 часа

На входа ще има списък със записаните за Contributor Day. Елате навреме, за да влезем всички едновременно. Ако не сте се записали още, а искате да дойдете, оставете коментар под този пост, за да ви вкараме в списъка.

Какво ще правя?

Ако все още не знаете как да се включите, тук ще ви дадем малко идеи.

Накратко:

А ето и подробности:

Превод на WordPress:

Владо и Петя ще водят екипа, който ще довърши превода, ще тества и ще пусне локализирана версия на български на излезлия в четвъртък WordPress 3.7.

Ако преводите на WordPress са ви интересни, но не сте се включвали до момента, отскочете до Translate.WordPress.org и си направете акаунт.

В деня ще има IRC канал, в който ще обсъждаме предложения за промени по преводите, а тук ще пуснем Release Candidate пакет с превода на 3.7, който можете да си инсталирате локално и да тествате и дистанционно. Така че няма нужда от физическо присъствие, за да се включите в този екип.

Ако решите да се включите виртуално, следете @WordCampBg в Twitter за подробности.

Направете ревю на тема:

Марио ще разкаже за процеса по оценяване и пускане на теми, които чакат да влязат в Theme секцията на WordPress.org и защо е много важно повече хора да се включват в него.

Ще научите какви са изискванията една тема да стане част от WordPress.org, колко много разработчици и дизайнери не спазват тези изисквания и какво да направите, за да влезе вашата тема по-лесно в директорията.

Помогнете с поддръжка:

Вестимир ще е ментор на всички желаещи да се включат в екипа за поддръжка. Активността в българските форуми за WordPress е изключително ниска и след този WordCamp ще се постараем това да се промени, така че форумите да са полезни не само за начинаещи, но и за разработчици на WordPress.

Ryan Markel, който е Happiness Engineer в Automattic ще ви разкаже за опита си с поддръжката на WordPress.com и уроците, които е научил от многогодишната си работа за екипа.

Ако не сте особено вдъхновени от идеята за поддръжка, ви препоръчваме този пост на Jason Munro. Food for thought 🙂

Напишете първия си patch за подобрение на WordPress Core:

Константин Ковшенин ще разкаже на всички заинтересовани за това как да се включат в разработката на ядрото. Константин, който споделя, че първия му core patch е бил коригиране на печатна грешка в документация на един ред код, има дългогодишен опит с работата по ядрото и ще сподели какъв е процесът, какво е важно да знаете и кои са ключовите хора, които работят по проекта.

Контантин обожава да говори за WordPress и можете спокойно да го засипете с въпроси за всичко, което ви хрумне.

На Contributor Day ще бъдат и други core разработчици – Марко Хайнен, Марио Пешев, Джо Хойл.

Ако искате да работите по ядрото, хвърлете един поглед на Make.WordPress.org преди Contributor Day и ако нямате, регистрирайте си профил там.

Още за правене на Contributor Day:

 • Субтитри за WordPress.tv
 • Документация – допълване и обновяване на документи от Codex
 • Допълнете речника за превод на ключови понятия
 • GlotPress – дайте идеи на водещния разработчик на платформата Марко  как да я направи по-добра и след това работете по тях с него.
 • Пийнете по бира и се запознайте с нови хора от общността, които преди това не сте виждали

Enjoy!

Posted in Contributor Day 2013 | Comments Off on Contributor Day – как да се включите

Преди WordCamp Sofia & After Party

Здравейте, хубави хора.

WordCamp Sofia 2013 е утре, а ето ги тук и последните уточнения за това къде какво ще се случва.

Регистрация – бъдете точни

Тази година на WordCamp Sofia ще дойдат много повече хора, затова ви молим да опитате да се появите колкото можете по-близо до посочения в писмото, което ви изпраихме, час. Няма нужда да носите потвърждения на резервациите си, достатъчно е да кажете името си при регистрация.

Тези от вас, които не платили през сайта, е добре да имат някакво потвърждение на плащане или комуникация, за да не стават засечки.

Location, Location, Location

Ако сте забравили къде трябва да отидете, разцъкайте секцията Локация, има инструкции и информация за паркиране и градски транспорт.

Програмата

Вече знаем, че програмата има два паралелни потока.

Откриването ще бъде в 9:45 в залата на поток General. 

В програмата имаше и малка промяна в последния момент, така че прегледайте финалния вариант и си изберете лекциите, на които да отидете.

Обяд

Обядът е осигурен от готините пичове от Supa Star. Почивката за обяд е един час и започва в 13:20, а сандвичите ще ви чакат на покрива на Академията. Кафе и вода ще има на разположение през целия ден.

Партиииииии

Къде: One Coffee бар, Метростанция Жулио Кюри
Старт: 20:00

Организаторите се върнахме сериозно вдъхновени от епичното after party на WordCamp Europe и затова тази година избрахме по-голямо място за парти след конференцията, където да се видим, поговорим, пийнем и потанцуваме.

Първите няколко напитки са от нас, а повече информация как да си ги поръчате ще има на входа.

Toва е всичко. До утре!

Posted in WordCamp Sofia 2013 | Comments Off on Преди WordCamp Sofia & After Party

Джо Хойл се присъединява към лекторите на WordCamp София

До WordCamp Sofia останаха само три дни, нула билети, една добра и една лоша новина.

Започваме с лошата. Илия Полихронов няма да бъде с нас в събота заради неотложен семеен ангажимент. За щастие на запалените по въпроса за оптимизацията за бързодействие на WordPress имаме видео от лекцията на Илия на същата тема от  WordCamp San Francisco 2013, което (ако вече не сте) можете да изгледате още сега:

 

Добрата новина

е, че на мястото на Илия потокът за разработчици ще открие Джо Хойл от водещата WordPress.com VIP агенция Human Made.

Благодарим на Джо за експресното включване! (Thanks, Joe!)

joe hoyleДжо е посветен на WordPress програмист и експериментатор, който се интересува от уеб разработката и програмиране откакто се помни. В момента води отдела разработчици на Human Madе и е отговорен за техническата посока на развитие на компанията. Въпреки това все още се старае да си направи седемте часа програмиране всеки ден.

Джо пристига заедно с колегата си Ноел Ток и ще говори на тема “Setting up production environments”.

Намерете го в Twitter: @joe_hoyle

Posted in WordCamp Sofia 2013, Лекторите | Comments Off on Джо Хойл се присъединява към лекторите на WordCamp София

Contributor Day Sofia 2013

Ако знаете какво е Contributor Day и сте решили да дойдете, ето инфо вкратце:

27 Окт 2013 | В офиса на SiteGround | 10:00 – 19:00

 

Ако искате още информация, приятно четене 🙂

Какво е Contributor Day?

WordPress е толкова як, защото го правят и поддържат хиляди хора едновременно. Освен разработчиците и дизайнерите, които всеки ден работят по развитието на ядрото, много доброволци се включват в процеса по подобрение на платформата с тестване, докладване на проблеми, писане на документация, преводи и помощ за други, по-малко запознати потребители.

В създаването на последната голяма версия – WordPress 3.6 – Oscar, активно са се включили повече от 200 разработчици от целия свят и още хиляди доброволци са тествали, докладвали, превеждали и писали документация.

Всеки Contributor Day се организира от доброволци за доброволци, обикновено около местния WordCamp и основната му цел е готини хора да се съберат на едно място, за да работят върху развитието на WordPress.

На 27-и октомври имате шанс да станете част от първия Contributor Day в България!

Fred Cheng, Mario Peshev, Stéphane Thomas, Stephanie Leary, photo by Matt Mullenweg | http://ma.tt/

Contributor Day WordCamp San Francisco 2013 | Fred Cheng, Mario Peshev, Stéphane Thomas, Stephanie Leary, photo by Matt Mullenweg | http://ma.tt/

Още снимки от Contributor Day: WordCamp Europe и WordCamp San Francisco

За кого е Contributor Day?

Независимо дали сте дизайнер, програмист, системен администратор, автор или преводач, стига да искате, можете да се включите в работата по WordPress:

  • Ако сте програмист, можете да се включите в разработката на ядрото*
  • Можете да пишете или да обновявате документация и обучителни материали за WordPress
  • Можете да (се научите да) правите ревюта на теми
  • Можете да помагате с превод на плъгини, теми и документация
  • Да добавяте субтитри на български на важни видеа от WordPress.tv
  • Можете да се включите с помощ във форумите – да отговаряте на въпросите на потребители, които знаят по-малко от вас

Защо да участвам?

Ако обичате WordPress, но не сте участвали активно в създаването и развитието му до момента, на Contributor Day в София ще можете да разберете как да започнете да го правите, къде има нужда от помощ и къде ще бъдат полезни точно вашите знания и умения.

Contributor Day Sofia е и супер възможност да се срещнете с някои от основните разработчици на WordPress.

Ще можете да работите и да си говорите с Марко Хайнен и Константин Ковшенин, да се срещнете с някои от най-активните български WordPress консултанти и разработчици, ще се запознаете с част от екипа на Automattic, компанията зад WordPress.com, но най-вече ще се научите как да дадете своите няколко часа принос за развитието на платформата, която (вероятно) всеки ден използвате за работа, писане или четене.

Станете част от нещо голямо! Ще има бира 😉

Как да се включа?

Ако искате да дойдете на Contributor Day, а сте пропуснали да отбележите това във формата си за регистрация, редактирайте профила си (в мейла за потвърждение на регистрацията ви има линк), за да знаем колко хора да очакваме.

Ако сте се записали, но няма да дойдете, ви молим да промените това в профила си.

Кога ще бъде?

Contributor Day ще бъде в деня след WordCamp Sofia – 27 Октомври, неделя, между 10 00 и 19 00 часа.

Къде ще се проведе?

SiteGround са домакини на Contributor Day 2013, ако сте се записали, заповядайте в неделя в техния офис на адрес ул. „Рачо Петков Казанджията“ 8, София.

Ще има храна, напитки и бира 🙂

Карта

Не мога да дойда, но искам да помагам!

Ако няма да имате възможност да дойдете на Contributor day, но въпреки всичко искате да се включите в работата по WordPress, разцъкайте Make.WordPress.com. Там е цялата информация, от която имате нужда, за да започнете.

Cheers!

Posted in Contributor Day 2013 | 1 Comment

Лекторите | Q&A с Марко Хайнен

marko

Марко Хайнен e част от екипа, който работи по ядрото на WordPress от дълги години и е основен разработчик на GlotPress (софтуерът за превод на WordPress). Живее в Холандия, работи като WordPress консултант на свободна практика и развива собствената си компания CodeKitchen. Освен за клиентите си, Марко отделя много време за проект, свързан с изкуството и за разширения с отворен код като Tabify Edit Screen и WP DB Drivers.

Говорим си с Марко за WordPress, за проектите му и разбира се за това с какво ще ви забавлява на Word Camp Sofia 2013.

Как се зариби по WordPress?

Започнах през 2006-та, имах нужда от нещо за собствения ми сайт. Бях написал вече няколко инструмента за себе си, но ми трябваше нещо, което не трябваше аз да поддържам. Обичах да си играя със сайта си и всяка година започвах да го пиша отначало. През 2010-та излезе WordPress 3.0 и вече можеха да се добавят custom post types. Това беше нещо, което винаги съм искал да имам, за да си правя яки неща, а и лесно за поддръжка. Видях, че функционалността за добавяне на медия позволява това само за постове и странци и започнах да разработвам за WordPress, за да може да се включват и Custom Post Types.

Година по-късно започнах да правя още повече неща за WordPress и от 1 добавка за 3.0 и две за 3.3, се включих активно в разработката на част от 3.4 – поправянето и разширението на XML-RPC, което ме направи един от водещите програмисти на ядрото. С Mайк Шрьодер работихме заедно по пълното пренаписване на кода за обработка на изображението за 3.5. Невероятно е да работиш с с хора от целия свят и затова отделям толкова време за WordPress.

Върху какво работиш напоследък?

Почти свършвам с два големи проекта за клиенти. Единият е за местен TV канал, който споделя супер много съдържание със зрителите си. Правя им инструменти като например модул за проучвания, които да пускат към потребителите в реално време когато решат. В момента довършвам втория екран, който ползват по време на предавания, който е доста готин, използва Node.js.

На каква тема ще говориш в София? Какво да очакваме?

Темата ми е за разработката на наистина добри разширения. Лесно е да се направи плъгин, но да направиш наистина як плъгин не е толкова лесно. Особено когато трябва да се разправяш с функционалността на всички останали плъгини.

Ще покажа някои от разширенията, които аз съм писал и ще разкажа как се прецакваха разни неща в процеса, ще покажа някои лесни трикове за това как да оправите кода си, как да изглежда по-добре. Ще видим и как плъгините могат лесно да се направят така, че да са готови за превод и защо това е супер важно да се случва. Ще покажем основите, на които е изграден WordPress и хората ще разберат как техния код може да стане допълнение към ядрото.

Какво ще се случва с GlotPress от тук нататък, дай ни малко вътрешна информация за плановете за разработка?

GlotPress е жесток проект, с който се превеждат низове в разширения или теми, но му липсват разни неща. Един от основните фокуси в момента е подобрение на процеса по инсталиране. Не се инсталира лесно и не конфигурира .htaccess правилата както трябва.

Друго основно нещо ще бъде автоматичното откриване на низове. Току що беше добавена функционалност, която открива малки промени по низовете и използва променените, макар и да ги маркира като “fuzzy”. Така че преводът все пак трябва да бъде проверен, но не се губи. И още – автоматично откриване на същия низ в друг проект. Така че ако промениш низ в WordPress 3.6, а го е имало и в 3.5, все пак да се преведе.

Във визитката ти пише, че в момента разработваш проект за хора на изкуството. Какъв е той?

Правя платформа за музиканти, с която да си направят сайт с цялата им нужда функционалност. Има толкова много отвратително грозни сайтове, а могат да бъдат наистина добри с малко усилия. Всеки сайт ще има основни неща като блог, програма, видео, тяхната собствена музика. Ще има връзки с някои готини онлайн услуги като Pledgemusic.com, Patreon.com и stageit.com, така че хората да могат да продават нещата си през сайта. Надявам се когато завърша проекта да има и възможност за директен ъплоуд на неща към iTunes и Spotify. Ще разработя и мобилно приложение за платформата, така че за хората да е лесно да разглеждат различните музиканти.

Петък е, дай ни няколко готини уърдпресаджии, които да следваме?

Ще ви дам няколко души, към които имам огромно уважение, а не са достатъчно известни в общността. Така че следвайте Mike Schroder (@GetSource), Daniel Bachhuber (@danielbackhuber) and Barry Kooij (@cageNL).

Очевидно всичките са програмисти и правят невероятни неща. С Майк работихме по WP_Image_Editor, той освен това прави яки неща с WPCLI. Даниъл работеше за Automattic, а сега прави чудни неща в Human Made. Бари е холандски програмист, който скоро започна да прави много добри плъгини за WordPress като SubPosts и What The File.

Марко ще се включи в Contributor Day на 27 октомври, където ще разкаже още неща за работатa по GlotPress и как да се включите с доработка ако имате желание. За да се запишете за Contributor day, отбележете присъствие когато се регистрирате за WordCamp Sofia.
Posted in Лекторите | Tagged , , , , , , | Comments Off on Лекторите | Q&A с Марко Хайнен

Лекторите | Q&A с Ноел Ток

profileГоворим си с Ноел, който вече ви представихме, за да разберем малко повече за работата му и лекцията му на Word Camp Sofia. Ако сте пропуснали, Ноел е WordPress guy от Швейцария и партньор в една от VIP WordPress агенциите – Human Made.

Би ли споделил твоята WordPress история набързо? Как се забърка с всичко това? 

С две думи: Правя сайтове от 1995-а, в началото като хоби. Работех с всякакви видове иструменти за онлайн форуми и дискусии и системи за управление на съдържание през този период, но някак се задържах на WordPress. Започнах да пътувам по Word Camps и останалото е история.

Разкажи ни за какво ще говориш на Word Camp Sofia?

Много обичам да работя по ефективни онлайн решения. На WC Sofia ще се радвам да споделя продуктовите и дизайнерските решения, които бутнаха Happytables напред. Темата е интересна за много хора, тъй като Happytables е обединение на WordPress и SaaS (software as a service) в една нишова индустрия.

Как продаваш Open Source платформа на хората, които никога не са чували за WordPress и на скептиците по отношение на софтуера с отворен код?

Когато работя с малки клиенти, никога не споменавам “Свободен софтуер” или “WordPress”. Просто им показвам къде да кликнат и как да редактират страниците си. При големите клиенти е друго, те вече знаят какво е WordPress и няма нужда да им го продаваме. Те идват при теб точно защото си добър в WordPress. Колкото до скептиците, те обикновено са други програмисти и тези дискусии нямат печелене.

Кой е последният ти любим проект?

Кой ли не ми е любим. Якото на нашия екип в Human Made е, че окуражаваме работата по странични проекти едновременно с работата по нашите продукти (като Happytables и WPRemote). Така че винаги имаш какво да правиш.

Последно много се забавлявахме с един лек редизайна на WP Remote. Имаме много интересни проекти, затова и в момента си търсим още хора.

За първи път ли идваш в София? Ще пробваш ли да продадеш Happytables на местните ресторанти докато си тук?

Да! Доста се вълнувам. Срещал съм се с много българи покрай WordPress и мисля, че сте доста яка общност. Като човек от Швейцария малко ме е срам, че ми отне толкова дълго време да планирам пътуване до България, но ето, че най-накрая се случва. Колкото до ресторантите в София, nazdrave!

Дай ни трима готини WordPress хора, които да следваме в Twitter (или някъде другаде)?

Толкова са много, но след като става въпрос точно за WordPress, давам трима от най-скромните хора, които правят супер много за общността: @Krogsgard@dimensionmedia@simond

 

Лекциата на Ноел Ток “Less is more: The journey of Happytables as a WordPress SaaS ще бъде част от потребителския поток на WordCamp Sofia на 26 октомври. Регистрацията е отворена.
Posted in Лекторите | Comments Off on Лекторите | Q&A с Ноел Ток

Лекторите | Илия Полихронов и Константин Данков

Продължаваме представянето на лекторите на Word Camp Sofia с Илия и Коко.

Илия Полихронов

iliyaИлия се занимава с изграждане и поддръжка на инфраструктурата на Automattic. Определя себе си като нещо средно между програмист и администратор. В компанията поема най-заплетените казуси и е натрупал голям опит в областта на оптимизацията.

Споделя опита от работата си в блога си и в лекции като тази:

Iliya Polihronov: High performance WordPress

Илия ще стартира dev панела на 26 отктомври и ще сподели с вас уроците, които е научил от работата си по оптимизацията на WordPress.com.

Бихте могли да го последвате в Twitter, за му напомните, че има акаунт, който няма да е лошо от време на време да използва 🙂

Константин Данков

kokoКоко е Front End’ър с особено внимание към детайлите. Занимава се с Web & Mobile Application дизайн, както и с управление на проекти. Води курсове по HTML и CSS. Съосновател на Софийския Hackerspace – init Lab (initlab.org)

На WordCamp Sofia ’13 ще говори за възможностите за стилизиране на WordPress и свободата, която системата дава по отношение на визията на сайтовете.

Основно избрах тази тема защото често ми казват “Това не изглежда като WordPress” и реших, че ще е интересно да поговоря по въпроса.

Коко ще ви запознае с работата на Theme екипа на Automattic, ще ви разкаже какво правят те, за да има по-голямо разнообразие от наистина яки и достъпни теми за потребителите.

Коко е на две места в туитър – веднъж на анлийски и веднъж на български, a ако искате да го приклещите за нещо конкретно, тук има още контакти.

Регистрацията за WordCamp Sofia е отворена → билети, билети.
Posted in Лекторите | Comments Off on Лекторите | Илия Полихронов и Константин Данков

SuperHosting.bg отново са основен спонсор на WordCamp Sofia

СуперХостинг.БГ  ще бъдат златен спонсор на WordCamp Sofia и през 2013-та година. Компанията подкрепя WordCamp Sofia от първото издание през 2010-та година. Благодарим!

Ето откъси от разговора ни с Любомир Русанов относно мотивацията да подкрепят събитието:

WordPress е най-популярната блогинг платформа в световен мащаб. Обръщаме специално внимание на WordPress и сайтовете, които се довериха и продължават да се доверяват на СуперХостинг.БГ са многобройни. А ако планирате нов WordPress сайт, можете лесно и удобно да го инсталирате във вашия хостинг акаунт в рамките на минути само с няколко клика, като използвате Softaculous или Fantastico.

Подкрепата на WordCamp вече е традиция за СуперХостинг.БГ и за нас е удоволствие, че развиваме успешно партньорство. За компанията винаги е било приоритет да подкрепя добрите онлайн проекти, които подпомагат развитието на IT у нас. Искрено вярваме, че има прекрасни специалисти в областта и е важно те да останат и да се развиват в България!

Любомир Русанов е управител на СуперХостинг.БГ

За СуперХостинг.БГ:

За последните години СуперХостинг.БГ се доказа като най-технологично и клиентски ориентираната хостинг компания в България. Предлаганите услуги са с високо качество, адекватна 24/7/365 техническа поддръжка и гарантирана непрекъсваемост на достъпа. Параметрите на услуги са проектирани така, че да удовлетворят нуждите на максимален брой клиенти.

Изборът на правилния хостинг провайдър е важна стъпка в развитието на всеки един онлайн проект. Ето защо СуперХостинг.БГ се стреми да бъде от онези хостинг компании, които чрез професионализма си помагат за изграждането на положителния имидж на своите клиенти и за реализирането на технте планове и идеи, за да бъде успешно уеб присъствието им.

За необходимите сигурност и спокойствие на уеб сайтовете се грижи екип от отлични професионалисти. Те са денонощно на разположение, за да ви помогнат ако имате нужда от съвет или съдействие.

По време на WordCamp Sofia на 26 октомври ще има представители на СуперХостинг.БГ, които ще са на разположение ако имате конкретно запитване или се нуждаете от хостинг решение.

Posted in WordCamp Sofia 2013 | Tagged , | Comments Off on SuperHosting.bg отново са основен спонсор на WordCamp Sofia

Лекторите | Q&A с Константин Ковшенин

Konstantin Kovshenin @ WCSF | Photo by Mark Jaquith

Konstantin Kovshenin @ WCSF | Photo by Mark Jaquith

Ако сте следили dev потока на WordCamp Sofia 2012, си спомняте Константин и лекцията му за Settings API. Константин е част от програмата и тази година, така че ще имате възможност да го приклещите и разпитате с подробности за всичко WordPress-свързано, което ви хрумне.

Поговорихме си с Константин и полюбопитствахме за какво ще говори тази година и други разни.

Как започна да се занимаваш с WordPress?

Като много други хора – направих си блог преди много години, но не се занимавах много много преди да започна да пиша плъгини и теми – тогава наистина се зарибих и нямаше връщане назад.

Кажи малко повече за това за какво ще говориш на WordCamp Sofia?

Темите за WordPress са ми голяма слабост и тази година в София ще говоря за изграждане на темплейти. Ще минем през реда на зареждане на темплейтите, как и най-вече защо работи. Ще разгледаме някои доста яки функционалности на ядрото на WordPress като get_template_part() и locate_template() и ще поговорим за това как темите и плъгините могат да се възползват от гъвкавостта им.

Носят се слухове, че работиш много (И под слухове имам предвид статистикитата от .org акаунта му, github акаунта му и Twitter – бел. авт.). Забъркан си в Underscores.me,  CampTix Event Ticketing plugin, още куп плъгини, пишеш теми, организираш WordCamp Russia, водиш WordPress.org екипа в Automattic и си женен… Как се оправяш с времето?

Просто работя ненормално много, от което не съм особено горд. Винаги сме по-продуктивни когато правим нещо, на което се кефим, така че гледам да превключвам проектите често, даже по-често отколкото трябва. Ако има някакъв досаден бъг за оправяне, но не ми се занимава с него точно днес, ще го мисля утре или след седмица, или след месец или докогато ми позволяват крайните срокове.

TODO-то ми е огромно, защото винаги има по-яки неща за правене, но накрая се налага да си свърша нещата в списъка и като се наложи, гледам да извлека максималното от тях. Често се случва да е доста по-забавно отколкото съм очаквал, освен разбира се ако не е нещо, свързано с IE.

Кой руски сайт би мигрирал на WordPress?

Определено бих започнал с LiveJournal, защото е супер популярен в Русия и защото блогърите заслужават по-добър софтуер. Като махнем него от списъка, бих се насочил към големите новинарски сайтове – ria.ru, rbc,ru, lenta.ru, gazeta.ru. Освен че мисля, че WordPress ще им пасне идеално, разработчиците им определено са достатъчно талантливи, за да се включат в работата по WordPress.

Препоръка за трима готини WordPress хора, които да следваме в Twitter?

Вероятно вече следвате Matt, Nacin и Jaquith, така че ще пробвам да дам трима, които сигурно не следвате: Ryan McCue, Scott Taylor и Drew Jaynes.

Мерси! Ще се видим на 26-ти?

Абсолютно! 🙂

 

Регистрацията за WordCamp Sofia е отворена → билети, билети.

Posted in Лекторите | Tagged , , , , | 1 Comment