Лектори

Браян Месенленър

Браян е съосновател на WebDevStudios.com, които специализират в създаването на продукти с WordPress. Браян има четири годишен стаж като софтуер разработчик за Американския военноморски флот с фокус върху изграждането на уеб апликейшъни и релационни бази данни. След спец частите работи за правна кантора в Ню Джърси, където създава застрахователен софтуер. През последните няколко години Браян работи ексклузивно с WordPress и създава къстъмизирани сайтове и апликейшъни. В момента пише книга – “Building Web Apps with WordPress”, която разглежда WordPress като апликейшън фреймуърк.

Джо Хойл

Джо е посветен на WordPress програмист и експериментатор с интерес към уеб разработката и програмирането откакто се помни. В момента води отдела разработчици на Human Madе и е отговорен за техническата посока на развитие на компанията. Въпреки това все още се старае да си направи седемте часа програмиране всеки ден.

Ивелина Димова

Ивелина Димова е WordPress програмист в Infomedia, компания, разработваща сайтове от 1994г. Занимава се с различни WordPress проекти, WooCommerce и борави еднакво умело с frontend и backend.

Обича да пътува, а в свободното време тренира или обучава йога.

Илия Полихронов

Илия се занимава с изграждане и поддръжка на инфраструктурата на Automattic. Определя себе си като нещо средно между програмист и администратор. В компанията поема най-заплетените казуси и е натрупал голям опит в областта на оптимизацията.

Константин Данков

Коко е Front End’ър с особено внимание към детайлите. Занимава се с Web & Mobile Application дизайн, както и с управление на проекти.

Води курсове по HTML и CSS. Съосновател на Софийският Hackerspace – init Lab (initlab.org)

Константин Ковшенин

Константин е Code Wrangler в Automattic, обича всичко, свързано с WordPress, особено темите. Работи от дома си в Москва, където води местното WordPress общество и организира срещи, както и (провелия се за първи път тази година) WordCamp Русия.

В свободното си време пише regular expressions.

Марио Пешев

Марио е WordPress консултант и програмист, евангелист на тема отворен код. Работи за развитието на бизнеса и технологичния стек на различни клиенти в WordPress, пътува по WordCamp-ове и обича да си говори с хората за различни нестандартни приложения на WordPress.
В свободното време се занимава с музика или наргиле с приятели.

Марко Хайнен

Марко e част от екипа, който работи по ядрото на WordPress от дълги години и е основен разработчик на GlotPress (софтуерът за превод на WordPress). Живее в Холандия, работи като WordPress консултант на свободна практика и развива собствената си компания CodeKitchen. Освен за клиентите си, Марко отделя много време за проект, свързан с изкуството и за разширения с отворен код като Tabify Edit Screen и WP DB Drivers.

Ноел Ток

Ноел е уеб човек от Швейцария, който се забавлява с разработката на решения за уеб. Партньор е в Human Made, топ WordPress агенция (и VIP партньор). Като ръководител на отдел “Проекти” се грижи за портфолиото на компанията и е отговорен за комуникацията с клиентите в Швейцария.

Експерт е в много области, нито една от които не владее, обикновено балансира между управление на проекти и фронт енд разработка. Любимите му проекти са за малки бизнеси и помагат на малките играчи да са успешни онлайн (Happytables и Clickbank Powered например, два чудесни примера).

Райън Маркъл

Райън е от Сейнт Луис, Мисури. Блогва в една или друга форма от началото на века и неизбежно открива и обиква WordPress. В момента работи като Happiness Engineer в Automattic и помага на потребителите на WordPress.com. В свободното си време се занимава с изучаване и дизайн на игри, свири барокова музика и (се опитва да) помага на съпругата си да контролира петте им деца.

Светлин Наков

Светлин Наков, мениджър „Технологично обучение“ в Телерик, е основен лектор в най-голямата институция за алтернативно обучение на софтуерни инженери и специалисти по разработка на софтуер в България – Софтуерната академия на Телерик.

Блог: www.nakov.com

Станко Методиев

Станко е WordPress разработчик и консултант. Част е от екипа на DevriX – уеб студио, занимаващо се с WordPress разработка, тренинги и консултации. Open Source фен и много харесва работата с WordPress. През свободното си време обича да се занимава с лични проекти, да пътува, да спортува и да гледа футбол. Понякога блогва.

 

Стефан Кънев

Стефан е евангелист. Учи хората да обичат това, което правят и да правят това, което обичат. Води курсове във Факултета по Математика и Информатика към Софийския Университет за езици като Ruby и Python.

Блогва на skanev.com, в twitter е skanev.

Стефан Чеканов

Стефан работи за Brosix и се занимава с ръководене на проекти и програмиране.

Преди няколко години открива WordPress и много бързо намира начин да го използва не само за блогинг, но и като платформа за бизнес сайтове. От тогава активно го прилага, както за свои проекти, така и за сайтове на клиенти, колеги и партньори. Опитът му с WordPress включва създаването на плъгини и теми.

Сърджан Йочич

Сърджан работи с WordPress от 2008-а. През последните две години се забавлява с работата си на старши разработчик в OnTheGoSystems, компанията зад WPML и Toolset. За него WordPress е не просто част от професията му, но и житейска философия.

Живее в Белград, Сърбия, в известната с името “The Saw” (“Трионът”) сграда в квартал “The Woods” (“Горите”).

Христо Панджаров

Христо работи за SiteGround уеб хостинг от 5 години, занимава се със SEO, маркетинг и open source приложения.

Тайно от шефа си прави сайтове, базирани на WordPress, а от скоро и плъгини.

Христо Чакъров

Христо е Front-end архитект в Netclime, чийто основен продукт е SiteKreator. Занимава се с уеб вече над 10 години. Фен е на WordPress; още в далечната 2006-та осъзнава, че има потенциал за много повече от blogging платформа. Има няколко реализирани проекти с WordPress. Обича фотографията. Спортува усилено – фитнес, тенис, и др.